Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΣΤΑΣΗ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΟΚ

Μ.Ε.Α.Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
25ης Μαρτίου 13
Τηλ.-FAX: 2385025464
Ιστοσελίδα: http://users.flo.sch.gr/filyriakos/new/
Ε-mail: filyriakos@sch.gr
filyriakos@yahoo.gr


Αριθμ. Πρωτ: 104
Φλώρινα: 15.12. 2009


ΠΡΟΣ: Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ

Κοινοποίηση:1) Πρόεδρο Επιτροπής Γυναικείου Πρωταθλήματος
2) Κο Φινοκαλιώτη

ΕΝΣΤΑΣΗ

Του σωματείου με την επωνυμία «ΜΕΑΟ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ», που εδρεύει στην Φλώρινα και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΑΤΑ

Του σωματείου με την επωνυμία ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, όπως αυτό νόμιμα εκπροσωπείται. Για αντικανονική αντικατάσταση διαιτησίας στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΜΕΑΟ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ και ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης που έγινε στην Φλώρινα την 13.12.2009 και ώρα 15.00
Στον αγώνα της 13.12.2009, 5η αγωνιστική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Γυναικείων Ομάδων Ποδοσφαίρου 2009-2010, μεταξύ των ομάδων ΜΕΑΟ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης αρχικά (Πέμπτη 10/12/2009) ορίστηκαν οι διαιτητές από τον Σύνδεσμο της Καστοριάς Γκλαβίνας Κ. (διαιτητής) και Παυλάκου Σ. και Βαρτανίδης Θ. (βοηθοί) βλέπε ιστοσελίδα ΕΠΟ (πρόγραμμα & διαιτητές Πανελληνίου Γυναικών) αντικαταστάθηκαν αντικανονικά από τους διαιτητές Παπαργυρίου Λάμπρο και τους βοηθούς Καλαμαρά Ε. και Οικονόμου Γ. από το Σύνδεσμο Μακεδονίας όπου ανήκει ο ΠΑΟΚ, καταστρατηγώντας την προκήρυξη αγώνων Πανελληνίου Πρωταθλήματος Γυναικείων ομάδων περιόδου 2009-2010, άρθρο 9 Οικονομική διαχείριση – οργάνωση – έλεγχος α)……………... έξοδα διαιτητών « Τα έξοδα Διαιτησίας θα καλύπτονται από την Ε.Π.Ο. και οι Διαιτητές (αξιολογημένοι Εθνικών Κατηγοριών) θα ορίζονται από όμορους Συνδέσμους της γηπεδούχου ομάδας. Επίσης αυτή η αντικατάσταση έγινε κατα παράβαση του άρθρου 23 παρ ζ που ΚΑΠ.
Αποτέλεσμα της παράνομης αυτής αντικατάστασης ήταν να διεξαχθεί ο αγώνας ο οποίος λόγω του χιονιού, η περιφέρεια της μπάλας αύξανε στο διπλάσιο τουλάχιστον από το χιόνι και βάσει του ΚΑΠ δεν έπρεπε να διεξαχθεί ο αγώνας. Με απειλές υποχρέωσε τις παίκτριες του Φιλυριακού να καθαρίσουν το χιόνι από της γραμμές και μόνο, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Επιπροσθέτως κανένας αγώνας δεν έγινε σε όλο το νομό της Φλώρινας το Σαββατοκύριακο 12 & 13.12.2009, ούτε και οι αγώνες της Δ΄ Εθνικής διεξήχθησαν.
Στο Α΄ ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του Φιλυριακού, η παίκτρια Dimitrijevic J. του ΠΑΟΚ χτύπησε εκτός φάσης με αγκωνιά στο πρόσωπο την παίκτρια του Φιλυριακού Κάτη Φανή κι ενώ όλοι περίμεναν να αποβληθεί η παίκτρια του ΠΑΟΚ, είδαν προς έκπληξη τους το διαιτητή να την παρατηρεί μόνο με κίτρινη κάρτα (την κίτρινη κάρτα στο φύλλο αγώνα τη χρέωσε στη Κυνοσίδου Κ.) Ο επόπτης Καλαμαράς Ε. δεν είδε τίποτε, όπως και νωρίτερα όταν παίκτρια του ΠΑΟΚ βρισκόταν οφ-σάιντ θέση δεν το υπέδειξε. Επίσης στο 60΄του αγώνα ο Θεσσαλονικιός διαιτητής χαρίστηκε πάλι όταν η Τσιάκα του ΠΑΟΚ, εκτός φάσης απώθησε με τα δυο χέρια τη Μάινου πετώντας την κάτω. Κι ενώ ο διαιτητής ήταν δίπλα στη φάση έκλεισε τα μάτια, κιτρίνισε και τις δυο παίχτριες και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Επειδή του γεγονότος της αντικατάστασης της διαιτησίας, λάβαμε γνώση μετά το πέρας του αγώνα και την υπογραφή του Φύλλου Αγώνα από τις αρχηγούς των δύο ομάδων, ως εκ τούτου δεν μπορούσαμε πλέον να υποβάλουμε την σχετική ένσταση στο φύλλο αγώνα.
Επειδή οι πιο πάνω αναφερόμενοι διαιτητές κακώς διεξήγαγαν τον αγώνα, γιατί και η αντικατάστασή τους είναι μη νόμιμη και ο αγωνιστικός χώρος ήταν ακατάλληλος για να διεξαχθεί ο αγώνας..
Επειδή η παρούσα ένστασή μας, είναι νόμιμη βάσιμη και αληθινή, μπορούμε δε να την αποδείξουμε και εισάγεται παραδεκτά ενώπιόν σας.
Επειδή έχουμε άμεσο έννομο συμφέρον.
Επειδή με την παρούσα δεν αποστέλλουμε το σχετικό παράβολο εκδίκασης διαμαρτυρόμενοι για την παράνομη αντικατάσταση της διαιτησίας με όλα τα συνακόλουθά της διεξαγωγής κλπ του αγώνα.

Για όλους αυτούς τους λόγους
επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΖΗΤΟΥΜΕ

Να γίνει δεκτή η παρούσα ένστασή μας. Να επιβληθούν στους διαιτητές τα νόμιμα για την μη κανονική διεξαγωγή του αγώνα και να επαναληφθεί αγώνας μη συμπεριλαμβανομένου του αγώνα που διεξήχθη στην ισχύουσα βαθμολογία.

Για το σωματείο
Ο πρόεδρος


ΠΟΖΑΤΣΙΔΗΣ Β. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ