Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΞΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ Β`ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2012-13

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν 11 ομάδες ( παραιτήθηκαν: Αίγινα,Καλλιθέα,Πανελευσινιακός) σε δύο ομίλους
 
1ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
2. ΜΕΝΤΕΚΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
3. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ
4. ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ
5. ΤΡΙΚΑΛΑ
6. ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2ος ΟΜΙΛΟΣ
1. ΑΒΑΝΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
2. ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
3. ΑΟ ΛΑΥΡΑ ΑΘΗΝΩΝ
4.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΜΙΝΙΩΝ
5.ΧΑΝΙΑ

Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων θα ορισθεί στην κλήρωση 26-9-2012

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ-ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, οι ομάδες που θα καταλάβουν βαθμολογικά την 1η θέση των Ομίλων των θα ανακηρυχθούν Πρωταθλήτριες ομάδες Β`Κατηγορίας.
Προβιβασμός στην Α`Κατηγορία
Στην Α` Κατηγορία θα προβιβασθεί μία ομάδα από κάθε Όμιλο.
Για τον προβιβασμό, θα διεξαχθούν, σε κάθε Όμιλο ξεχωριστά, αγώνες play-off , μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν στο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος, τις τέσσερις πρώτες θέσεις, ως ακολούθως:
Α` Φάση: Ο πρωταθκητής, θα αγωνισθεί στην έδρα του, σε αγώνα νοκ άουτ με τον τετραθλητή . Ο πρωταθλητής προκρίνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας.
Ο δευτεραθλητής θα αγωνισθεί στην έδρα του, σε αγώνα νοκ άουτ με τον τριταθλητή. Ο δευτεραθλητής προκρίνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας.
Β` Φάση: Οι νικητές που θα προκυψουν από τους παραπάνω αγώνες, θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε ένα αγώνα νοκ άουτ.Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα ακολουθηθεί η διαδικασία περάτασης-πέναλτι.
Η Β` Φάση, σε κάθε περίπτωση, θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας, που στο πρωτάθλημα κατέλαβε βαθμολογικά την ανώτερη θέση.
Οι νικητές τησ Β`Φάσης, ένας από κάθε Όμιλο, θα ανέλθουν,για την ποδοσφαιρική περίοδο 2013-14, στην Α` Κατηγορία Γυναικείων Πρωταθλημάτων.
Υποβιβασμός στην Γ` Κατηγορία
Στη Γ` Κατηγορία θα υποβιβασθεί μία ομάδα.
Για τον υποβιβασμό θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ, σε ουδέτερη έδρα, μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν βαθμολογικά την τελευταία θέση του Ομίλου τους.Στον αγώνα θα ανακηρυχθεί νικητής.Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθηθεί η διαδικασία παράτασης-πέναλτι.
Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον αγώνα, θα παραμείνει στη Β`Κατηγορία και ο ηττημένος θα κατέλθει στη Γ` Κατηγορία.
Ποδοσφαιρική περίοδος 2013-14
Για την ποδοσφαιρική περίοδο 2013-14,η Επιτροπή αποφάσισε στη Β` Κατηγορία Γυναικών να συμμετέχουν δεκαέξι(16) ομάδες, σε δύο Ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.
ΟΙ δέκα ομάδες που θα προκύψουν από την ανωτέρω διαδικασία προβιβασμών και υποβιβασμών της Α` και Β`` Κατηγορίας και έξι ομάδες που θα ανέλθουν από τη Γ` Κατηγορία.


ΣΧΟΛΙΟ: Aλήθεια δε σας λέει τίποτε, που τρεις ομάδες δε δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα της Β` Κατηγορίας;
Με την αύξηση των ομάδων, πόσες ομάδες θα λάβουν μέρος του χρόνου;
Κάτω από τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες, θα είναι αδύνατο να αντέξουν τα σωματεία σε πολλές μετακινήσεις και με διανυκτερεύσεις μάλιστα.
Σκεφθείτε τι θα γίνει αν (υποθετικό) ανέβουν στον 1ο Όμιλο η Ροδόπη,το Μεσολόγγι ή ο Ολυμπιακός Μαντουδίου Κέρκυρας και η Δόξα Πηγαδακίων Ζακύνθου.
Πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή στη Β` Κατηγορία όταν τα έξοδα θα είναι δυσβάσταχτα;
Αυτό λέγεται αναβάθμιση!!!
Μήπως έχει εκλογές;