Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

FILYRIAKOS-MAGNHSIAKOS 1-2 9-1-2011.avi


                    ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ  - ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ 1-2
ΑΔΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟ
Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΔΙΚΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΩΡΕΙΑ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟ
 Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο η αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Α΄ ομίλου μεταξύ του Φιλυριακού και του Μαγνησιακού. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σ' ένα ομιχλώδες τοπίο καθώς γύρω-γύρω από το γήπεδο είχε πυκνή ομίχλη. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο διάστημα του αγώνα η ορατότητα στον αγωνιστικό χώρο ήταν περιορισμένη. Το τελικό σκορ 1-2 υπέρ του Μαγνησιακού δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Ο Φιλυριακός είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος με αποκορύφωμα ένα δοκάρι. Επίσης, η ομάδα του Φιλυριακού διαμαρτυρήθηκε για κάποια άδικα σφυρίγματα σε κρίσιμες φάσεις του αγώνα. Η πρώτη περίπτωση είναι φάση του πρώτου γκολ του Μαγνησιακού που προήλθε από εκτέλεση φάουλ το οποίο ο διαιτητής σφύριξε ενώ προηγουμένως είχε αφήσει το πλεονέκτημα, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά και όταν μετά από αρκετά δευτερόλεπτα η μπάλα χάθηκε από τον Μαγνησιακό έδωσε φάουλ (και ενώ συνεχιζόταν κανονικά ο αγώνας). Η δεύτερη φάση που θα μπορούσε να κρίνει και τον αγώνα (ήταν 16 λεπτά πριν το τέλος) ήταν όταν ο επόπτης αν και δεν βρισκόταν στην ίδια ευθεία με τη τελευταία γραμμή άμυνας του Μαγνησιακού υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τη Μάινου η οποία όμως ερχόταν από πίσω, δέχτηκε κεφαλιά-πάσα της Μπασούρη και έφευγε τετατέτ με την τερματοφύλακα. Σίγουρα η ροή του αγώνα και πιθανώς το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.
 Η εικόνα του αγώνα ήταν μια συγκεκριμένη σ' όλο το ενενηντάλεπτο. Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες του Φιλυριακού. Στο 2΄ και στο 6΄ η Μάινου είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία του Μαγνησιακού αλλά τα σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκαν από την αντίπαλη ομάδα (τερματοφύλακα και αμυντικούς αντίστοιχα). Νωρίτερα, στο 4΄ η γκολκίπερ του Φιλυριακού Πετροπούλου έκανε σωτήρια επέμβαση σε τετατέτ και με τα πόδια απομάκρυνε την μπάλα. Στο 8΄ η Μάινου εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 13΄ ο Φιλυριακός είχε μια μεγάλη ευκαιρία όταν η Μάινου βρέθηκε απέναντι από την τερματοφύλακα, επιχείρησε το σουτ αλλά η τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων μπλόκαρε. Στο 14΄ γκολκίπερ και αμυντικός του Μαγνησιακού μπερδεύτηκαν με αποτέλεσμα η μπάλα να κυλά προς την άδεια εστία αλλά δεν πρόλαβε κάποια παίκτρια του Φιλυριακού να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 15΄ η Μπασούρη επιχείρησε σουτ στη μικρή περιοχή αλλά η γκολκίπερ μπλόκαρε. Στο 32΄ ο Φιλυριακός είχε μια πολύ σπουδαία ευκαιρία. Η Λυπίτκα εκτέλεσε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κατέληγε προς τα δίχτυα και την τελευταία στιγμή η γκολκίπερ του Μαγνησιακού Φέγκερ την έδιωξε κόρνερ. Στο 35΄ το σουτ της Μπασούρη στη μεγάλη περιοχή χτύπησε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ. Ένα πραγματικό...μονότερμα από τον Φιλυριακό στο πρώτο μέρος.
 Στο δεύτερο ημίχρονο το...κονσέρτο μεγάλων ευκαιριών για τον Φιλυριακό συνεχίστηκε. Οι παίκτριες του Δημήτρη Ποζατσίδη μπήκαν δυνατά και στο 49΄ σε εκτέλεση κόρνερ η Κάτη έπιασε κεφαλιά που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μαγνησιακού. Ακολούθησε πανικός στην άμυνα της φιλοξενούμενης ομάδας και μετά βίας κατόρθωσαν να διώξουν οι αμυντικές. Στο 54ο λεπτό ήρθε το γκολ για τον Μαγνησιακό με τη Γιαννακοπούλου με το φάουλ που αναφέρθηκε νωρίτερα και για το οποίο ο Φιλυριακός διαμαρτύρεται. Ένα λεπτό μετά όμως ο Φιλυριακός αντιδρά. Κερδίζει πέναλτι με την Πέικου, το οποίο εκτελεί εύστοχα η Μάινου κάνοντας το 1-1. Και το ματς ξαναρχίζει. Ο χορός των ευκαιριών συνεχίστηκε. Στο 63΄ η Λυπίτκα σουτάρει και η γκολκίπερ μπλοκάρει. Ένα λεπτό μετά η Μάινου θα έχει μεγάλη ευκαιρία όταν από δεξιά θα σουτάρει και η τερματοφύλακας θα μπλοκάρει ακόμα μια φορά. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ της Λυπίτκα στο 72΄. Στο 74΄ θα έχουμε την υπόδειξη οφσάιντ στη Μάινου που όμως ερχόταν από πίσω και μάλιστα έβγαινε τετατέτ με την τερματοφύλακα. Στη φάση αυτή είχαμε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Φιλυριακού καθώς η επιθετικός της Φλωρινιώτικης ομάδας ερχόταν από πίσω όταν δέχτηκε την κεφαλιά-πάσα της Μπασούρη. Και ενώ ο Φιλυριακός έχανε τις ευκαιρίες τη μια πίσω από την άλλη, σε μια αντεπίθεση ο Μαγνησιακός κατάφερε και έκανε το 1-2 με σκόρερ την Κατσιαβρία. Οι παίκτριες του Φλωρινιώτικης ομάδας πάλεψαν ως το τέλος αλλά και στο τελευταίο κυριολεκτικά λεπτό του αγώνα είχαν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Σε εκτέλεση κόρνερ για τον Φιλυριακό, η τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων έχασε την μπάλα στην έξοδό της, η Λυπίτκα πλάσαρε σε άδεια εστία αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.                                          
Η εικόνα του αγώνα και οι φάσεις που δημιουργήθηκαν κάνουν άδικο το τελικό αποτέλεσμα για τον Φιλυριακό ο οποίος σίγουρα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Επόμενη αναμέτρηση για τον Φιλυριακό είναι εκτός έδρας με αντίπαλο τα Μετέωρα. Να τονιστεί και να σημειωθεί ιδιαιτέρως πως ο Μαγνησιακός - όπως ενημέρωσαν οι παράγοντές του τους ανθρώπους του Φιλυριακού - ήρθαν με πούλμαν από το Βόλο ναυλωμένο από τους γονείς των κοριτσιών που αγωνίζονται στην ομάδα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Μαγνησιακού οι αθλήτριες πληρώνουν ως συνδρομή για τη συμμετοχή τους στην ομάδα ένα ποσό της τάξεως των 30 ευρώ για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μέσα στη σεζόν...
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ (Ποζατσίδης Δ.): Πετροπούλου, Τσαμπάζη, Βασιλείου Β., Ζήκου, Χαραβιτσίδου, Κάτη, Πέικου, Λυπίτκα, Καρατζά, Μπασούρη, Μάινου. Στην αποστολή βρίσκονταν και οι Παπούλια, Γιαμούρογλου και Νικοπούλου.
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Κατσαμόρας Θ.): Φέγκερ, Παπασακελαρίου, Μακρή (57΄ Κατσιώτη), Καλουδάνη, Παπασακελαρίου, Μεγαγιάννη, Γιαννακοπούλου, Καλαπαναγιώτου, Κατσιαβρία, Κέκου (90΄ Κοσμοπούλου), Χαραλάμπου (26΄ Μήτα).
Διαιτητικό τρίο: Τσιμεντερίδης, Παπαδόπουλος, Πατρινιός (ΣΔΠ Κοζάνης).