Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

2013-12-1 ΜΕΝΤΕΚΑΣ-ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ 1-1


                  ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΥ

ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΘΟΣ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΙΣΟΠΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΝΤΕΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ
   ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΑ: https://www.youtube.com/watch?v=Egyy2v8jc4Q
  Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Καλαμαριά  η αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής για το Γυναικείο Πρωτάθλημα μεταξύ του Μέντεκα Καλαμαριάς και του Φιλυριακού. Το τελικό αποτέλεσμα 1-1 αφήνει στον Φιλυριακό μια αίσθηση γλυκόπικρη γιατί από τη μια έκανε μια παλικαρίσια εμφάνιση, από την άλλη όμως θα μπορούσε βάσει των ευκαιριών να φύγει με τη νίκη από το κυριακάτικο ματς.
  Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Φλωρινιώτικη ομάδα καθώς στην πρώτη επίθεση μετά από μπαλιά της Κάτη, η Μπασούρη βρέθηκε τετ-α-τετ, πέρασε την αντίπαλη γκολκίπερ και με πλασέ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1. Αλλά και στη συνέχεια του αγώνα ο Φιλυριακός είχε τα ηνία ελέγχοντας το χώρο του κέντρου και κάνοντας και άλλες σημαντικές φάσεις. Δύο σουτ της Λυπίτκα πέρασαν άουτ και μια κεφαλιά της Κάτη πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Από την πλευρά του ο Μέντεκας προσπάθησε να απειλήσει αλλά τα 2 πλασέ και το ένα σουτ που επιχείρησαν οι παίκτριες του δεν ανησύχησαν την άμυνα του Φιλυριακού.
  Στο δεύτερο μέρος το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά.  O Μέντεκας προσπάθησε να αντιδράσει και στο 50΄ είχε μια καλή ευκαιρία. Στο 60ο λεπτό έγινε το 1-1 όταν μετά από συνεργασία 2 παικτριών η επιθετικός της γηπεδούχου ομάδας πλάσαρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Φιλυριακός αντέδρασε και βγήκε μπροστά. Με τη καθοδήγηση από τον πάγκο της Φιλοθέης Μάινου, τη στήριξη του Δημήτρη Ποζατσίδη και το πείσμα των κοριτσιών μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Φιλυριακός απάντησε με ευκαιρίες. Με ένα σπουδαίο πλασέ της Μπασούρη, μια κεφαλιά της Κάτη και το αποκορύφωμα, με το σουτ της Χαραλαμπίδου. Και οι 3 φάσεις κάλλιστα θα μπορούσαν να καταλήξουν στα δίχτυα και να δώσουν μια άλλη τροπή στην αναμέτρηση. Προς το τέλος του αγώνα ο Μέντεκας πίεσε εκμεταλλευόμενος και το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς στο 83΄ ο ρέφερι της αναμέτρησης απέβαλλε με 2η κίτρινη κάρτα την Καρατζά και έτσι ο Φιλυριακός έπαιξε με 10 παίκτριες τα τελευταία λεπτά. Η άμυνα του όμως στάθηκε όρθια και η Φλωρινιώτικη ομάδα έφυγε με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας από τη Θεσσαλονίκη. Και φυσικά κρατά τη θετική εμφάνιση από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΜΕΝΤΕΚΑΣ: Χούρλια, Νούσια (10΄  Τσακάκου), Τσαραμανίδου, Μαχλά, Καλογεροπούλου, Γαβριηλίδου, Ναλμπάντη, Ιγνατίου, Κυριακοπούλου (20΄ Ευστρατίου), Γεωργαντζή, Κώττα
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ: Σιώμου, Βασιλείου, Τσαμπάζη Φ., Καρατζά, Κάτη, Ζήκου (89΄ Πεοβίτου), Τσιλοφύτη, Κατσουπάκη, Λυπίτκα, Χαρίση (58΄ Χαραλαμπίδου), Μπασούρη.

Διαιτητικό τρίο: Τακίδης Γ., Αβραμίδης Αν., Σκέρα Αλ.  (ΚΙΛΚΙΣ) ΑΡΙΣΤΟΙ