Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΑ 3-0 24-10-2010


ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ
ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 3-0 ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΟΖΑΤΣΙΔΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ME ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΕΡΜΑΤΑ.

Με το δεξί μπήκε στη νεα αγωνιστική σεζόν ο Φιλυριακός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής. Η Φλωρινιώτικη ομάδα επικράτησε στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο των Μετεώρων με 3-0 ενώ στη διάρκεια του αγώνα είχε αρκετές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο καταπράσινο Π. Α. Κ, ένα πραγματικό στολίδι, η εικόνα του οποίου αποτυπώνει τη δουλειά που έγινε από τους ανθρώπους του συλλόγου αυτές τις μέρες και η οποία εικόνα εντυπωσίασε την αποστολή των φιλοξενουμένων. Να σημειωθεί πως στο γήπεδο βρέθηκε αρκετός κόσμος για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Στο ξεκίνημα ο Φιλυριακός έδειξε νωρίς-νωρίς τις διαθέσεις του. Στο 3΄ η Λυπίτκα σούταρε με την γκολκίπερ των Μετεώρων να μπλοκάρει. Ο Φιλυριακός ασκούσε ασφυκτική πίεση από τα πρώτα λεπτά. Στο 11΄ και στο 21΄ οι αμυντικές των φιλοξενουμένων αναγκάστηκαν να διώξουν σε κόρνερ ισάριθμες επικίνδυνες σέντρες της Μάινου. Στο 23΄ από το φάουλ της Μάινου η Λυπίτκα βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε αλλά η τερματοφύλακας μπλόκαρε. Στο 31' έγινε μια πολύ ωραία φάση, απόρροια της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στον Φιλυριακό. Ωραία συνεργασία Πέικου-Λυπίτκα πάσα της δεύτερης στην Καρατζά η οποία πλάσαρε την γκολκίπερ με την μπάλα να περνά ξυστά από το δοκάρι και να βγαίνει άουτ.
Η πίεση του Φιλυριακού έφερε αποτέλεσμα στο 32΄ όταν η Μάινου δέχτηκε μαρκάρισμα στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Η ίδια παίκτρια ανέλαβε και εκτέλεσε επιτυχώς το πέναλτι κάνοντας το 1-0 για τον Φιλυριακό. Δύο λεπτά μετά η Καρατζά κέρδισε με πείσμα την μπάλα έκανε το ένα-δύο με την Λυπίτκα αλλά το σουτ της πρώτης πέράσε άουτ δίπλα από τα δοκάρια. Στο 43΄ θα γίνει και η τελευταία καλή φάση με το σουτ της Μάινου από την μεγάλη περιοχή να περνά άουτ.
Στο δεύτερο μέρος συνεχίστηκαν οι φάσεις για τον Φιλυριακό. Στο 48΄ και το 57΄ η Μάινου και στο 52΄ η Καρατζά σούταραν στα όρια της μεγάλης περιοχής από δεξιά με την μπάλα να περνά άουτ και τις 3 φορές. Στο 58΄ όμως έγινε το 2-0 όταν οι παίκτριες του Φιλυριακού συνεργάστηκαν, η μπάλα πήγε στην Μάινου στη μικρή περιοχή η οποία με πλασέ έκανε το 2-0 δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στον Φιλυριακό.
Οι παίκτριες του Δημήτρη Ποζατσίδη δεν χαλάρωσαν μετά το δεύτερο τέρμα. Στο 59' το σουτ της Καρατζά μπλόκαρε η Ρίζου. Στο 66' έγινε μια όμορφη φάση για τον Φιλυριακό. Η Κάτη πάσαρε όμορφα στην Μάινου η οποία βρήκε την μπάλα στον αέρα, αλλά το σουτ βρήκε το δοκάρι σε μια εντυπωσιακή φάση. Στο 75΄ η Βράγκου σέντραρε από δεξιά αλλά η κεφαλιά της Μάινου πέρασε άουτ. Στο 78΄ σε μαρκάρισμα της Τσαμπάζη ο διαιτητής έδειξε πέναλτι υπέρ των Μετεώρων. Η γκολκίπερ του Φιλυριακού Πετροπούλου έμεινε ψύχραιμη και ακολουθώντας τις κατάλληλες οδηγίες από τον πάγκο απέκρουσε το πέναλτι. Στην απόκρουση, πάνω στη διεκδίκηση της μπάλας σε μαρκάρισμα της Πάντου σε αντίπαλη παίκτρια ο ρέφερι έδειξε πέναλτι με τις παίκτριες του Φιλυριακού να διαμαρτύρονται γι' αυτή την απόφαση. Η παίκτρια των Μετεώρων εκτέλεσε το πέναλτι με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Ο Φιλυριακός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 84΄ η Μπασούρη έβγαλε έξυπνη μπαλιά στην επίθεση στην Βράγκου η οποία με πλασέ έκανε το 3-0 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Ο Φιλυριακός και στο συγκεκριμένο ματς αγωνίστηκε με μια ομάδα ανανεωμένη με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 20 ετών περίπου. Οι παίκτριες του Φιλυριακού παλέψαν σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και στηριζόμενες στη σωστή προπονητική τακτική πήραν το "τρίποντο" της νίκης, πολύτιμο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ (Ποζατσίδης Δημ.): Πετροπούλου (85΄Παπούλια), Πάντου, Κάτη, Τσαμπάζη Φ., Χαραβιτσίδου, Βασιλείου, Λυπίτκα, Πέικου, Ζήκου (47΄ Βράγκου Ε.), Καρατζά (60' Μπασούρη). Στην αποστολή ήταν και οι Γιαμούρογλου και Κύρκου.
ΜΕΤΕΩΡΑ (Τσιάκαλος Σπ.): Ρίζου, Κανέλου(23΄ λ.τρ Κατσάρα), Μπούτσου, Λαγούλη, Γεραγόρη, Βλαχογιάννη (66΄ Τούλα), Παπανικολάου (84΄ Μπαταλογιάννη), Μυλωνά, Ντόκου, Αργύρη.
Διαιτητικό τρίο: Φωτιάς Β., Γκέκα Ε., Σακουλέβα Μ. (ΣΔΠ Κοζάνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: