Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 3-1

                                                   
                       ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ
          ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 3-1 ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ    ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ  ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ Α'  ΟΜΙΛΟΥ.
4 ΣΤΑ 4 ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
 Την  Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο ο αγώνας για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου του Γυναικείου πρωταθλήματος μεταξύ του Φιλυριακού και της Καβάλας '86. Ο Φιλυριακός έφυγε νικητής με 3-1 από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και πλέον βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας με 12 βαθμούς και έχει το απόλυτο στις νίκες μέχρι τώρα.
 Η ομάδα του Φιλυριακού ήταν κυρίαρχη σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και έχασε αρκετές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Μελανό σημείο του αγώνα ήταν η ένταση που επικράτησε στο τέλος της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, μετά τα πανηγύρια των παικτριών του Φιλυριακού στο 3ο γκολ επικράτησε ένταση όταν η παίκτρια της Καβάλας Πολιτίδη χτύπησε την παίκτρια του Φιλυριακού Πάντου χωρίς να γίνει αντιληπτό από τον διαιτητή. Ακολούθησαν αψιμαχίες με αποτέλεσμα ο ρέφερι να αποβάλλει με κόκκινη κάρτα και τις δύο παίκτριες.
Όσον αφορά την αναμέτρηση ο Φιλυριακός έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε το σκορ από τα...αποδυτήρια στο 1ο κιόλας λεπτό με πολύ όμορφο γκολ - ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή - της Πέικου. Στο 3΄ και το 8΄ η Μάινου επιχείρησε δύο ωραία σουτ. Το ένα πέρασε άουτ και στο δεύτερο μπλόκαρε η Γραονίδου, ενώ και ένα σουτ της Λυπίτκα στο 18' θα μπλοκάρει την μπάλα η γκολκίπερ της Καβάλας '86. Στο 21΄ ο Φιλυριακός είχε μεγάλη ευκαιρία όταν το πλασέ της Μάινου από δεξιά πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στο 24΄ η Καβάλα θα εκμεταλλευτεί μια λάθος στιγμή της άμυνας του Φιλυριακού και με την Καρακουλάκη θα ισοφαρίσει. Οι παίκτριες του Δημήτρη Ποζατσίδη δεν θα πτοηθούν και θα συνεχίσουν να πιέζουν. Στο 26΄ σε εκτέλεση φάουλ της Πέικου, η Λυπίτκα θα σουτάρει πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος αλλά η Γραονίδου θα μπλοκάρει. Στο 28ο λεπτό είχαμε πάλι μεγάλη ευκαιρία για τον Φιλυριακό όταν Μάινου και Λυπίτκα συνεργάστηκαν και η τελευταία σούταρε με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι και να περνά άουτ. Ένα λεπτό η σέντρα-σουτ της Μάινου θα βρει στο δοκάρι της εστίας της Καβάλας. Ως το τέλος του ημιχρόνου η Καβάλα είχε περισσότερο διάστημα την κατοχή της μπάλας αλλά ο Φιλυριακός έχανε τις ευκαιρίες. Η Καβάλα είχε μόνο μια καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο αλλά το σουτ της επιθετικού των φιλοξενουμένων πέρασε άουτ.
Στο δεύτερο μέρος ο Φιλυριακός έχασε μεγάλη ευκαιρία από τα πρώτα κιόλας λεπτά και συγκεκριμένα στο 50΄ όταν το σουτ της Λυπίτκα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 75΄ η ίδια παίκτρια θα εκμεταλλευτεί την πάσα της Μπασούρη από αριστερά και με έξυπνο ψηλοκρεμαστό πλασέ θα κάνει το 2-1 δίνοντας το προβάδισμα στον Φιλυριακό. Στο 87΄ η Μπασούρη θα έχει μια σημαντική ευκαιρία όταν πριν προλάβει να πλασάρει την γκολκίπερ της Καβάλας, αυτή θα βγει και θα αποκρούσει.
Η νίκη του Φιλυριακού ολοκληρώθηκε στο 90` όταν η Καρατζά πραγματοποίησε επέλαση από αριστερά, πέρασε όποια παίκτρια βρήκε και με πλασέ έκανε το 3-1.
Τέλος να σημειωθεί πως ο αγώνας πραγματοποιήθηκε εν μέσω κρύου και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Φαίνεται πως τα κορίτσια αντέχουν πιο πολύ στις δύσκολες καιρικές συνθήκες . Και στο προηγούμενο αγώνα έπαιξαν μέσα σε λάσπη (λόγω βροχής) και την Κυριακή σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 Πλέον ο Φιλυριακός με τη νίκη αυτή φτάνει στους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα και έχει συνολικό αβερέιτζ τερμάτων 15-1. Επόμενη αναμέτρηση για το συγκρότημα του Δημήτρη Ποζατσίδη με τον Μαγνησιακό εντός έδρας.
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ (Ποζατσίδης Δ.): Πετροπούλου, Τσαμπάζη, Βασιλείου Β., Πάντου, Χαραβιτσίδου, Κάτη, Λυπίτκα, Πέικου, Καρατζά, Μπασούρη, Μάινου(85΄ Ζήκου).
ΚΑΒΑΛΑ '86 (Ρουμελιώτης Σ.): Γραονίδου, Αποστολίδου, Χατζηπαπαθεοδωρίδου, Καψάλη, Κεραμιδά, Κιαχαγιά, Πολιτίδη, Τριανταφυλλίδου, Χατζηνίκου, Κουπετσίδου Β., Καρακουλάκη.
Διαιτητικό τρίο: Καρατέργιος Δ., Γκέκα Ε., Κουλιάκη Ι. (ΣΔΠ Κοζάνης)
*Αρκετός κόσμος έδωσε το παρόν στο Π.Α.Κ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Φιλυριακού.
                                  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ ’86 3-1
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ – ΡΟΔΟΠΗ 3-1
ΜΕΤΕΩΡΑ – ΠΑΜΠΑΤΡΑΪΚΟΣ 3-0 α.α

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
1) ΜΕΑΟ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ 15-1 12β.
2) ΚΑΒΑΛΑ 7-4 9β.
3) ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ 8-4 7β.
4) ΜΕΤΕΩΡΑ 4-6 4β.
5) ΡΟΔΟΠΗ 4-11 3β.
6) ΠΑΝΜΠΑΤΡΑΪΚΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα νίκες!!!

Σπύρος Παπαχαρίσης